Recept - Lasagne van aubergine 


Lasagne is echt heerlijk; ik ben dol op de Italiaanse keuken! Natuurlijk kun je ook op een gezondere manier heerlijk genieten van Lasagne; namelijk met gesneden aubergine, in plaats van het deeg dat normaal gesproken wordt gebruikt; smullen maar!

Deze boodschappen heb je nodig om deze gezonde lasagne van aubergine te maken

 

- 1 Teen knoflook
- 2 Aubergines

- 6 Gram basilicum of 15 verse blaadjes
- 6 Eetlepels olijfolie
- 250 Gram kip gehakt
- Zakje Italiaanse roerbakmix ( of eigen groente naar keuze )
- 1 Blikje gehakte tomaat
- 2 Gram tijm of 4 takjes
- Beetje zeezout 
- 125 Gram mozzarella

 

Thuis heb je ook dit nog nodig: 

- Snijplank
-
Mes/lepel
-
Oven
-
Kwastje
-
Grillpan / koekenpan

En zó maak je de gezonde lasagne van aubergine 

 

Stap 1: Snijdt de knoflook en basilicum fijn. 
Stap 2: Snijdt de uiteinden van de aubergines af en snijdt het vruchtvlees in de lengte in plakken van 0.5 cm dik. 

Stap 3: Vet de vellen aubergine in met de olijfolie
Stap 4: Bak de vellen aubergine in porties in een grillpan of koekenpan; 2.5 minuten aan beide kanten. 

Stap 5: Bak in een andere pan het gehakt in 4 minuten rul.


Stap 6: Roer na een paar minuten de gehakte tomaat, de knoflook, het basilicum, de tijmblaadjes en het zout door het gehakt en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Stap 7: Snijdt de mozzarella in plakjes

Stap 8: Doe een kwart van de saus in de ovenschaal ( dit lijkt weinig maar het hoort zo ) en verdeel een kwart van de plakken aubergine over de ovenschaal. Herhaal dit 2x; je eindigt met aubergine.
Stap 9: Leg de mozzarella op de lasagne en zet de schaal 10 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk! Ga jij deze heerlijke lasagne ook proberen te maken? Laat hieronder weten of het is gelukt! 

 

Liefs, Linda 
DCN Health coach

 

Rating: 1.8571428571429 ster
7 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Annemieke van Wassenaer
8 jaar geleden

ik ben zelf ook health coach en de schil is juist het gezondst. niet handig om weg te halen dus!

liefs, health coach Annemieke