Recept - Bananen brood


Met Pasen zitten mensen altijd heerlijk aan een paasontbijt en eet je allerlei lekkere dingen; super gezellig! Soms wel ietwat ongezond. 

Tijdens deze paasdagen, kun jij nu ook met een gerust hart mee smullen, met; zelfgemaakt bananen brood! Lekker, vers én gezond! 

Deze boodschappen heb je nodig om het bananenbrood te kunnen maken:

- 3 Bananen
- 3 Eieren
- 100 Gram amandelmeel
- 100 Gram boekwijtmeel
- 20 Gram zelfrijzend bakmeel
- Beetje honing (voor de zoetige smaak)
- Kokosolie
- Eventueel noten/pittenmix (voor er bovenop)

 

Thuis heb je ook dit nog nodig: 


- Cakeblik
- Kwastje
- Weegschaal
- Mixer

En zó maak je het gezonde bananen brood:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden. 
Stap 2: Snijdt de drie de bananen in kleine stukjes en stop ze in een kom (als je met de handmixer gaat werken) of in de keukenmachine.
Stap 3: Voeg daar de drie eieren bij.
Stap 4: Knijp wat honing boven de kom uit, voor de smaak.
Stap 5: Stop vervolgens de amandelmeel, vervolgd door boekwijtmeel en als laatste het zelfrijzend bakmeel in de kom.

Stap 6: Mix het geheel even goed door.

Stap 7: Vet het cakeblik goed in met de kokosolie.
Stap 7: Vul het cakeblik met het beslag.


TIP: Als je het lekker vindt mag je er noten overheen doen. Zelf heb ik er pitten mix overheen gedaan (ook maar voor de helft i.v.m. de kids; dan wordt het namelijk een plukbrood doordat ze de pitjes eraf gaan halen)

Stap 8: Ongeveer een half uurtje op 175 graden in de oven en tadaaaaa heerlijk vers bananen brood!

Vrolijk Pasen & eet smakelijk! 

Gaan jullie dit heerlijke brood ook proberen te maken? Laten jullie weten of het is gelukt! 

 

Liefs, Linda 
DCN Health coach

 

Rating: 2 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.