Recept - Bananen brood
Met Pasen zitten mensen altijd heerlijk aan een paasontbijt en eet je allerlei lekkere dingen; super gezellig! Soms wel ietwat ongezond.
Tijdens deze paasdagen, kun jij nu ook met een gerust hart mee smullen, met; zelfgemaakt bananen brood! Lekker, vers én gezond!
Deze boodschappen heb je nodig om het bananenbrood te kunnen maken:
- 3 Bananen
- 3 Eieren
- 100 Gram amandelmeel
- 100 Gram boekwijtmeel
- 20 Gram zelfrijzend bakmeel
- Beetje honing (voor de zoetige smaak)
- Kokosolie
- Eventueel noten/pittenmix (voor er bovenop)
Thuis heb je ook dit nog nodig:
- Cakeblik
- Kwastje
- Weegschaal
- Mixer
En zó maak je het gezonde bananen brood:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2: Snijdt de drie de bananen in kleine stukjes en stop ze in een kom (als je met de handmixer gaat werken) of in de keukenmachine.
Stap 3: Voeg daar de drie eieren bij.
Stap 4: Knijp wat honing boven de kom uit, voor de smaak.
Stap 5: Stop vervolgens de amandelmeel, vervolgd door boekwijtmeel en als laatste het zelfrijzend bakmeel in de kom.
Stap 6: Mix het geheel even goed door.
Stap 7: Vet het cakeblik goed in met de kokosolie.
Stap 7: Vul het cakeblik met het beslag.
TIP: Als je het lekker vindt mag je er noten overheen doen. Zelf heb ik er pitten mix overheen gedaan (ook maar voor de helft i.v.m. de kids; dan wordt het namelijk een plukbrood doordat ze de pitjes eraf gaan halen)
Stap 8: Ongeveer een half uurtje op 175 graden in de oven en tadaaaaa heerlijk vers bananen brood!
Vrolijk Pasen & eet smakelijk!
Gaan jullie dit heerlijke brood ook proberen te maken? Laten jullie weten of het is gelukt!
Liefs, Linda
DCN Health coach
Reactie plaatsen
Reacties